Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι καλοί άνθρωποι αγόρασαν ότι ξεπούλησε η πανικόβλητη μαρίδα;

Τα όσα διαδραματίστηκαν αυτή την εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα ήταν κωμικά, αν δεν είχαν ως συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την κεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας που σε ποσοστό 62% ανήκει στον Ελληνικό λαό.

Μέσα σε ένα όργιο ανεπιβεβαίωτων “πληροφοριών” και εκτιμήσεων για το μέλλον της Τράπεζας Πειραιώς, χιλιάδες μικροεπενδυτές οδήγησαν την μετοχή της σε ένα εντυπωσιακό -45% σε μόλις 2 ημέρες (!), ξεπουλώντας τις μετοχές τους όσο όσο!

Αιτία; Η γενικευμένη εκτίμηση που επικράτησε, πως από την σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, οι υφιστάμενοι μικρομέτοχοι αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ θα χάσουν τα πάντα! Κυριολεκτικά τα πάντα, -99,8% για την ακρίβεια! (Μετανοείτε, έρχεται το τέλος)

Τι και αν ουδείς γνωρίζει τα νούμερα πάνω στα οποία θα πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Τι και αν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις εξελίξεις έχει το Ελληνικό Δημόσιο που μέσω του ΤΧΣ ελέγχει σήμερα το 62% στην τράπεζα -κάτι που σημαίνει αυτόματα πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.

Τι και αν από τις πρώτες κινήσεις ξεπουλήματος στο χρηματιστήριο την Πέμπτη, φάνηκε ξεκάθαρα πως υπήρχαν κάποιοι άγνωστοι αγοραστές που πρόθυμα έδιναν τα εκατομμύρια τους για να αγοράσουν αυτά που πουλούσαν οι πανικόβλητοι;  Μάταια!

Χιλιάδες κάτοχοι μετοχών της τράπεζας πρόθυμα παρέδωσαν τις μετοχές τους στη χαμηλότερη τιμή όλων των εποχών!

78.000.000€ άλλαξαν χέρια μέσω συναλλαγών σε μετοχές της Πειραιώς, σε μόλις 2 συνεδριάσεις!


Όλα τα περιεχόμενα αποτελούν προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προτάσεις αγοράς, πώλησης ή διακράτησης τίτλων και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να καταλογισθεί οποιαδήποτε ευθύνη. Επομένως, καμία αγορά ή πώληση μετοχών και εν γένει επένδυση δεν πρέπει να γίνεται βάση των γραφομένων.